duminică, 26 martie 2017

CIVITAS - Împărțim zâmbete

      Joi, 23 martie 2017, am desfășurat prima etapă a campaniei Împărțim Zâmbete
      Rățuștele au pictat alături de părinți vase de lut folosind vopseluri acrilice. S-au distrat și au realizat lucrări deosebite.
      Miercuri, 29 martie, vom organiza o expoziție cu aceste lucrări în centrul comercial Cora Lujerului. Vă așteptăm să cumpărați vasele pictate de Rățuște - în schimbul lor veți aduce jucării, haine, jocuri pentru copii cu vâsta 3-14 ani. Toate obiectele colectate vor fi donate copiilor de la Centrul de zi Speranța.
       Vă mulțumim pentru sprijinul acordat în desfășurarea acestei campanii!









Ziua Mondială a Apei

            Pe 22 martie celebram Ziua Mondială a Apei. Cu acest prilej am organizat un atelier prin care copiii au înțeles importanța păstrării apei curate.
            Au experimentat filtrarea apei prin pietriș, apoi au înțeles condensarea și declanșarea ploii prin joc - au format nori în pahare folosind spumă de ras, colorant alimentar, pipete și pahare transparente.

             Mulțumim doamnei Andreea Petcu! Va mai așteptăm la grupa Rățuștelor!





Albă ca Zăpada și ... Rățuștele

       Tema acestei săptămâni - O poveste pentru fiecare!
        Săptămâna a debutat cu o surpriză: Albă ca Zăpada a venit la grupa Rățuștelor să le spună povestea ei.
        Rășuștele au cântat, au desenat și au confectionat Oglinda fermecată (DOS - decupare și lipire).










În excursie la Planetariul Pitești

     9 martie 2017 - dis de dimineață am pornit la drum.
     Destinația - Planetariul Pitești
     Rățuștele au fost impresionate de filmul vizionat la planetariu și au avut o mulțime de întrebări: Ce se va întâmpla cu Pamântul când Soarele se va stinge? Dacă o să ne lovească un meteorit? De ce nu ne-a pus domnul filmul cu gaura neagră? 😅
    A urmat apoi Atelierul celor 5 simțuri, unde au dovedit că au o mulțime de cunoștințe.




Surprize ... dulci pentru mămici!

     Anul acesta am complotat cu tăticii pentru a oferi mămicilor o surpriză de neuitat.
     Mai întâi am pregătit un cadou - tablouri cu Rățuștele realizate cu multă creativitate de către copii. Apoi am gătit fursecuri pe care le-am decorat cu  inimioare și muuultă dragoste.
     În final le-am chemat pe mămici la grădi sub pretextul de a stabili ultimele detalii legate de excursia de a doua zi la Planetariul Pitești, și ..... suurpriză!! Rățuștele au cântat, au recitat și le-au oferit mămicilor dragi fursecuri dulci și lalele parfumate!








Atelier de gradinarit - 1 martie 2017

    Alături de dna Daniela Galani - Fairy Garden- Rătuștele au plantat flori de primăvară, oferindu-le mămicilor mărțișoare speciale. 






DESPRE MINE ...

Primii pași în grădiniță….

           Deși au trecut aproape 14 ani de când am pășit temătoare și cu mii de întrebări în grădinița care mi-a devenit o a doua casă, îmi amintesc perfect fiecare chip, fiecare decor de grupă…
           Proaspăt absolventă a Liceului Pedagogic Matei Basarab  din Rm Vâlcea, iata-mă în 2003 prezentându-mă la examenul național de titularizare în București, unde fusesem admisă la Facultatea de Psihologie și Științele Educației – specializarea Psihopedagogie specială. Am obținut titularizarea la o gradiniță despre care nu știam nimic … fusese prima mea opțiune datorită apropierii de cămin și de facultate.
            Nu regret alegerea făcută … în acea zi de septembrie în care m-am prezentat la primul meu loc de muncă am cunoscut persoane care mi-au devenit o a doua familie, mi-au călăuzit pașii și m-au ajutat să devin dascăl.
            Am avut marele noroc de a fi repartizată la grupă cu o dna educatoare care mi-a devenit un adevărat mentor. În fiecare zi învățam lucruri noi de la dânsa, mă fascina cum reușea să îi captiveze pe copii, să le acorde libertate și să îi dirijeze în același timp. Cu tact, calm și rigurozitate m-a îndrumat și m-a ajutat să îmi formez un stil personal.
          Anii au trecut, am devenit mamă și am început să aplic tot ce învățasem de-a lungul anilor în educația copiilor mei. Sunt foarte mândră de cei doi îngeri de acasă, ei m-au ajutat să descopăr multe metode și tehnici de lucru cu copiii mici și mi-au acordat un feedback permanent.
          Deși totul începuse ca un job în timpul facultății, după 13 ani și 2 copii, iată-ma în aceeași grădiniță, alături de aceleași persoane devotate meseriei de dascăl, încercând să educăm cât mai bine generații și generații de preșcolari.

          Cea mai mare satisfacție este atunci când, după ani și ani, primești un email de la un fost elev care acum studiază în străinătate, însă nu a uitat de dra educatoare, de prima excursie, tabăra sau de prima serbare…